Stapje voor stapje

 In ByMarij

Vol Talent, mijn sociale onderneming in oprichting is een feit! Nou ja, Stapje Voor Stapje begint het steeds meer vorm te krijgen.

Per 21-07-2017 (toffe datum 🙂 ) is mijn activiteitenomschrijving in het handelsregister uitgebreid naar ‘ByMarij: grafisch ontwerp van gelegenheidskaarten & Vol Talent: creatieve werkplaats voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt’, Waddupp!!! Vol Talent staat trouwens voor Liefdevol & Hoopvol Talent. Omdat de website nog gebouwd moet worden (www.jebentvoltalent.nl) heb ik eerst een Facebookpagina en een Instagram account geopend om in ieder geval zichtbaar te zijn (Go Follow)!

jebentvoltalent

Wanneer je mijn blogs hebt gevolgd dan weet je dat ik al sinds vorig jaar met dit concept bezig ben. Het zaadje werd geplant toen ik binnenliep bij de winkel Handmade Hopes in Groningen: een hippe woonwinkel waar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ik schreef erover in mijn allereerste blog.

Het idee om zoiets zelf te doen liet mij niet meer los en ik ging het langzaamaan delen met mijn man, familie en vrienden en ik vroeg een vriendin – die jaren op een internaat met jongeren heeft gewerkt – of ze dit samen met mij wilde oppakken. We begonnen aan het schrijven van een ondernemingsplan en we hadden een aantal ontmoetingen met Kirsten, de oprichtster van Handmade Hopes want zij wilde ons graag op weg helpen!

Uiteindelijk bleek het idee van een winkel niet echt te passen en heeft mijn vriendin inmiddels een nieuwe baan aangenomen. Maar het zaadje bleef groeien en het concept werd kleinschaliger: een creatieve werkplaats!

“Maar…hoe zie je dat precies voor je?” “En.. waar wil je dat dan allemaal gaan doen?” “En…hoe ga jij je geld dan precies verdienen?”

Nou, dat ben ik dus gaandeweg aan het ontdekken! Stapje voor stapje….

Ik heb bijvoorbeeld een hele toffe locatie gevonden waar ik via Google terecht kwam: de Performance Factory. Een bruisende’ talentenfabriek’ in Enschede. That’s the place for me to be, dacht ik!! Het nieuwe pand wordt als het goed is in oktober opgeleverd en het ziet er precies zo uit als de werkplek in mijn dromen: industrieel, uniek en met meerdere creatieve ondernemers onder één dak…Ik kan hier nog een hele aparte blog over schrijven, maar ik houd jullie op de hoogte via Facebook & Instagram. COLLAGE PFDaarnaast ben ik (eindelijk) begonnen met ikstartsmart: een programma van 12 maanden waarin ik word geholpen bij het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden, mag deelnemen aan meerdere netwerk- en thema bijeenkomsten en een voucher van €1000 mag besteden aan een coach naar keuze. En de cirkel is weer rond, want ik heb Kirsten van Handmade Hopes gevraagd! (ver)wonderlijk is het niet?! 😉

Het concept krijgt dus steeds meer vorm in mijn hoofd en op papier, maar in de praktijk moet het natuurlijk ook werken! Om dat te onderzoeken gaf ik afgelopen vrijdag een workshop “visionboard maken” in samenwerking met stichting Zebra. ZEBRA staat voor Zelfbeschadiging Erkennen Begrijpen Reduceren & Accepteren. Ook staat de naam symbool voor de littekens die achterblijven op de huid van mensen die te maken hebben gehad met zelfbeschadiging. Deze samenwerking kwam tot stand na een ontmoeting op de beursvloer, waar ik over schreef in deze blog. Een hele ochtend hebben we met een paar meiden in ontspannen setting zitten knippen, plakken & kletsen met als eindresultaat een collage van beelden en teksten om persoonlijke doelen te visualiseren. Het was een succes! De meiden vonden het ontzettend leuk en graag willen we deze samenwerking nog verder uitbreiden met het organiseren van andere workshops en waar mogelijk ook op structurele basis, bijvoorbeeld in de vorm van dagbesteding.

COLLAGE moodboardWhat’s up next? In september staat de eerste sessie met coach Kirsten gepland, een verwonderweekend!! Ik kijk daar enorm naar uit: een heel weekend werken, verwonderen en flinke stappen zetten!!

Blijf je mij op de voet volgen? Wanneer je vragen, opmerkingen of tips hebt dan hoor ik het graag!

Liefs Marije

 

 

 

 

 

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Susan
    Reply

    Topper! Weer een stapje dichterbij. You van do it. Trots op je. Veel plezier met het verwonder weekend. Genieten maar ook veel nadenken. Dat moet lukken met al je enthousiasme.

pingbacks / trackbacks
  • […] de andere kant van de berg zit Liesbeth (fictieve naam). Ze deed eerder mee aan de workshop “visionboard maken” en aan het eind van de workshop vroeg ze mij of ik wel eens een […]

Leave a Comment