Ik ben verdwaald…in de goede richting!

 In ByMarij

 

Dit kaartje kreeg ik vorig weekend van mijn coach Kirsten. Say Amen!

5 maanden geleden – in september – begonnen we het coaching traject met een verwonder weekend in Drenthe (lees de blogs hier). Met super veel plezier kijk ik daarop terug! Wat hebben we toen fijn gewandeld, concrete stappen gezet en doelen gesteld.

En wat is er al mega veel veranderd in die 5 maanden! Wat dat betreft ben ik best een beetje (heel erg) trots. In mijn laatste blog schreef ik erover!

Maar toch voelde ik mij de laatste weken óók een beetje verdwaald…Dus tijd voor een nieuwe wandelsessie met coach Kirsten!

Dit keer lopen we in het prachtige landschap van Overijssel, nabij mijn hometown Enschede. We wandelen, bespreken de eerder gestelde doelen en Kirsten vraagt hoe het gaat met de planning? Want dat bleek voor mij hét codewoord om een dag enigszins harmonieus te laten verlopen. Tsjeekkkk: afgelopen weken heb ik volgens een strakke planning gefunctioneerd! Het was wel een beetje druk, dat wel. Maar vol trots vertel ik hoe mijn planning er van uur tot uur en dag tot dag uit ziet met werk, kinderen van school halen, huishouden, sporten, nog meer werken, avondje vrij, enzovoort. Maar ook vertel ik over de nieuwe ideeën die ik heb voor mijn bedrijf en dat ik dus geen tijd heb om die uit te werken.

En dát is wat ik zo te gek vind aan het wandel coachen: we gebruiken de natuur om dit soort ‘hobbels’ te bespreken! We gaan een natuurtaart maken! Geen grap: ik krijg de opdracht om 6 hobbels te bedenken en daarvoor 6 dingen uit de omgeving te pakken. Dat kan zijn een blaadje, takje, dennenappel, you name it.

En zie, ik maak er iets moois van. Ervaring leert dat we niet alle 6 hobbels in deze sessie kunnen behandelen, dus ik kies er 2: het takje van de dennenboom (onderaan in het midden) en de boomschors (rechts naast de met touw omwikkelde tak….iemand die blijkbaar wél tijd over heeft?!? 😉 ik werd er vrolijk van).

De dennentak staat voor een webshop. Ik heb namelijk al een hele collectie aan geboorte- en trouwkaarten mogen ontwerpen, maar die hangen nu alleen maar mooi te wezen aan een pronkrek op mijn werkplek. In het kader van ‘roeien met de riemen die je hebt’ leek het mij een briljant idee om die kaarten in een webshop te plaatsen! Nu denk je wellicht, hoezo is dit een hobbel? Nou, ze komen niet vanzelf in die webshop en ik heb een strakke planning. Tijdens het bespreken van deze hobbel houd ik de dennentak al zwaaiend voor me uit, want aan ideeën en enthousiasme geen gebrek. We komen tot de conclusie dat ik de komende weken 1 tot 2 uur per week aan dit idee zal besteden om het verder uit te denken en een actie lijst te maken! Ik werp de dennentak in de berm. Volgende hobbel!

De boomschors: deze staat voor VolTalent. Al pratend laat ik de schors in mijn hand bungelen en laat ‘m nog een keer vallen. Hoe typerend, want zo voelt dit hele concept nu een beetje voor mij. Hiervoor heb ik in principe mijn baan opgezegd: een creatieFabriek voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ja man, ik zag ‘t helemaal voor me! De website is online, ik bedacht een briljante actie met een tas (er zijn er nog een ‘paar’, interesse anyone?), ik heb meerdere lijntjes uitgezet bij diverse instanties (iedereen super enthousiast natuurlijk en ‘ik ga je bellen’ NOT), ik heb een fantastische werkplek en een mega grote tafel die plek bied aan meerdere vrouwen. Nu is geduld niet echt mijn beste eigenschap, maar voor mijn gevoel ben ik een beetje aan het verdwalen als het gaat om VolTalent. Het hele gebeuren irriteert mij zelfs een beetje en ik heb de neiging om de schors weg te gooien. Zoek ‘t lekker uit! Dat idee.

Kirsten vraagt of het misschien een optie is om VolTalent dan even te laten voor wat het is? Gewoon even niet mee bezig zijn, maar focus op ByMarij en ontwerpen. Hmmm. dat klinkt best oké, want dat gedeelte gaat best heel goed! Op dit moment aan werk geen gebrek. Daarom heb ik eigenlijk iemand nodig die mij af en toe wil helpen met o.a. het verzendklaar maken van de geboorte- en trouwkaarten. Het liefst iemand die wat tijd over heeft en het leuk vind om creatief en nuttig bezig te zijn. We besluiten dat ik een vacature ga plaatsen: Talent gezocht! Wel of geen afstand tot de arbeidsmarkt, man/vrouw, jong/oud. Het maakt niet uit. Wie weet wat voor moois er kan ontstaan! Bekijk de vacature hier.

Inmiddels heb ik de schors wat steviger vast. Ik twijfel of ik ‘m weggooi, maar dan bekijk ik hem eens van dichtbij. De voorkant is soort van lelijk, maar de achterkant ziet er veel mooier uit! Ik neem de schors mee en geef hem een plekje in mijn ‘creatieFabriek’.

 

 

 

 

 

 

Recent Posts
Showing 2 comments
  • Yvette
    Reply

    Supermooi, inspirerend ook om te lezen!

pingbacks / trackbacks

Leave a Comment