Hello New Year

 In ByMarij
Lieve Rogier,
Het is me het jaartje wel geweest, vind je niet?
Tenminste, ik hoorde het één en ander van carrière piet..
Jouw vrouw kreeg het in haar bol om voor zichzelf te beginnen.
Werkelijk waar.. kon ze niet wat beters verzinnen??
Urenlang zat ‘t vrouwke achter haar laptop
Je dacht vast regelmatig: “dit wordt een floppppp”
Wat zit ze daar nou te typen en te miepen
En ook nog eens geld over de spreekwoordelijke balk te kiepen
“investeren”, noemt ze dat dan
Pffff… en waar doen wij de boodschappen dan van??
Meerdere keren zat je met samengeknepen billen
Terwijl je haar “IK STOP ERMEE” hoorde gillen
Maar ook door jou zette ze dan toch weer door
Want je had altijd wel een luisterend oor
Je hebt haar nooit een strobreed in de weg gelegen gezeten
En dat, lieve Rogier, zal ze nooit vergeten
Terwijl ik dit gedicht namens haar schrijf
Is ze zelf natuurlijk weer de hort op, irritant k** – ik bedoel – LEKKER wijf!
Maar bleek dat ze op pad was voor een klein cadeau
Om haar waardering voor jou te laten blijken enzo
Ze is namelijk wel blij met jou als haar mannetjuh hoor 
Pak nu maar gauw uit, dan kunnen we ook weer door!

Ik had dit gedicht (voor pakjesavond, lijkt me duidelijk) nog veel langer kunnen maken, heerlijk! Kan er zelfs een boek over schrijven, lijkt me ook te gek! Maar one thing at a time hè… (uhuhhh, talk to the hand). Het moge duidelijk zijn dat ik enorm blij en dankbaar ben dat mijn man een grote rol speelt in de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf. Omdat hij mij daarin alle ruimte geeft en oké….af en toe ook een halt toeroept (en met de kids naar zwemles gaat terwijl ik aan het werk ben *JUICH*).

Zo aan het einde van 2017 is het leuk om terug te blikken, maar dat heb ik in eerdere blogs ook al gedaan dus ik wil niet in herhaling vallen… toch nog een paar hoogtepunten van afgelopen maanden:

De website van VolTalent is online! Ik wilde graag dat de uitstraling – voor de herkenbaarheid – hetzelfde zou zijn als deze website en dat is gelukt dankzij Karinus. Voor het installeren van de webshop moest ik een ander bedrijf benaderen en via Zorg Visie Twente kwam ik terecht bij een internetmarketing bedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring kunnen opdoen in de ICT-branche. How nice en toepasselijk! Had je nog geen Tas Vol Talent geshopt? Bestel ‘m hier.

Ook hadden we kortgeleden de officiële opening van de Performance Factory. Een memorabel moment! Niet zozeer vanwege de enorme opkomst, want die viel eerlijk gezegd een beetje tegen, maar vanwege het feit dat ik gewoon heel blij ben met mijn werkplek in dit mooie pand en deze nu kon laten zien aan familie, vrienden & relaties! Het is heel bijzonder hoe ik aan deze werkplek ben gekomen, maar  dat is een lang verhaal (ik ga er in mn boek over schrijven ghehehe).

En verder: zoals ik al in mijn vorige blog vertelde liep mijn uitkering af in November. Iiieeekkksss…Daar kreeg ik stiekem ook samengeknepen billen van!!! Maar het wonder geschiedde dat ik op 13 november een mailtje kreeg van een recruiter: of ik ook openstond voor een tijdelijke klus? Het ging om het maken van technische (mode) tekeningen.

Hmmm.. interesting! Vooral omdat ik daar zelf nog helemaal niet over had nagedacht, om weer wat met textiel te gaan doen! Rogier riep direct “DOEN” (want je begrijpt: wegvallen uitkering = stress = gebrek = luisterend oor *zucht*).

Na een telefoontje met de recruiter bleek het te gaan om L. Ten Cate in Geesteren (ondergoed en badmode). De klus bestaat uit het maken van achterstallige technische tekeningen en duurt ongeveer 4 maanden. Aan de hand van de technische tekeningen moet een fabrikant precies kunnen zien hoe hij het betreffende artikel moet maken (stiksel zus, naadje zo). Super leuk en op mijn lijf geschreven gezien mijn werkervaring bij Wibra! De tekeningen maak ik lekker op mijn eigen werkplek en af en toe een dag op het hoofdkantoor van Ten Cate. It’s een match made in heaven.

Oké en hoe zit het dan met VolTalent: ik heb een paar lijntjes uitstaan die zich hopelijk verder ontwikkelen tot een bijzondere samenwerking! Ik wil in 2018 plek bieden aan minimaal 1 of 2 kandidaten en ook ben ik bezig met een fysiek verkooppunt voor posters & kaarten die bij VolTalent worden ontworpen. Dit wil ik uitbreiden met andere items die we kunnen laten bedrukken, zoals een linnen tas, koffiemok of t-shirt en verkopen via onze eigen webshop.

Mijn doelen voor 2018?

Iets met een Strakke Planning, Focus en Balans.

Ik wens jullie allemaal een heel gelukkig, gezond, succesvol en voorspoedig nieuw jaar!!!

 

 

 

 

Recent Posts