Good things take time

 In ByMarij

Ik vroeg mijzelf laatst af waarom en voor wie ik deze blogs eigenlijk schrijf? Om eerlijk te zijn ben ik begonnen met bloggen omdat het ‘moest’, want het zou goed zou zijn voor de vindbaarheid als bedrijf. Ik hoorde dat vaker tijdens de vele workshops & trainingen die ik volgde als beginnend ondernemer, maar ik heb mij toen serieus afgevraagd of ik het bloggen niet moest uitbesteden aan iemand die daar beter in zou zijn dan ik. Waar moest ik over schrijven? Per blog een door mij ontworpen geboorte- of trouwkaart uitkauwen leek mij persoonlijk niet heel interessant voor de lezer….(tell me if i’m wrong).

Met mijn eerste blog, een jaar geleden, heb ik toch een poging gewaagd en daarop kwamen eigenlijk best leuke reacties! En ook op de daaropvolgende blogs kreeg ik positieve feedback met voor mij persoonlijk een hele mooie: ‘het is alsof ik jou zelf hoor praten’. En dat vind ik een groot compliment (ondanks mijn Gronings/Twentse accent…).

Inmiddels heb ik al een aantal blogs geschreven en begin ik de smaak te pakken. Ik vind het zelfs heel erg leuk! Vooral ook om ze terug te lezen en te zien wat er is veranderd vanaf de eerste blog tot aan nu. Best veel op zich.

In mijn laatste blog schreef ik o.a. over mijn strakke planning: Ik had niet veel tijd!

Wat een bullshit….ik bedoel, een dag heeft 24 uur. Ook die van mij! Het is een kwestie van prioriteiten stellen en zoals er iemand hier in Enschede zijn/haar prioriteit legt bij het met kleurig touw omwikkelen van takken in het bos (vorige blog), zo moet ik misschien ook wat prioriteiten gaan stellen.

Ik werkte bijvoorbeeld echt élke dag en volgens die strakke planning: kids naar school en heppiedepeppie op de fiets naar de Performance Factory (hierna PF). Op maandag en woensdag werk ik daar van 10:00 tot 17:30 en op dinsdag en donderdag van 10:00 tot 14:00 plus ‘s avonds aan de keukentafel van 20:00 tot 22:00 23:00 f**k het is al 00:00. Op vrijdag fietste ik dan nét zo heppiedepeppie maar iets minder snel (want beetje moe) wéér naar de PF om na het werken net op tijd te laat op het schoolplein te verschijnen. Weekend!

Volgens ‘de planning’ kan ik sporten op maandag avond én zaterdag ochtend. Echter kwam dat er de laatste tijd niet van i.v.m. weekendje weg / bijeenkomst IkStartSmart / kookworkshop / verjaardag / kater / bezoek aan Creative Life / feestje / weer kater en oh ja een behandeling bij de fysio dus spierpijn.

……het staat met koeienletters op mijn vision board: Evenwicht. That’s the key!

Dit board maakte ik in oktober, vorig jaar en ik heb al eerder gezegd: ik geloof in de kracht van zo’n ding. Je maakt je dromen en doelen visueel en het geeft je een houvast om prioriteiten te stellen.

Wat ging hier mis? Sportschoenen lagen te verstoffen en evenwicht was ver te zoeken.

En dus besloot ik om vanaf nu de vrijdag vrij te nemen! Om te lummelen, rondje hard te lopen en op tijd op het schoolplein verschijnen. Ooeeeii.. best een beetje moeilijk eigenlijk: lummelen terwijl mijn TO DO lijst schreeuwt om afgevinkt te worden. Maar het is voor een goed doel! Zoals Evy (die van de hardloop app) zegt: “een gezonde geest in een gezond lichaam, dat willen we toch allemaal?”. Ik wel.

Waar ik óók over schreef in mijn laatste blog was dat ik voor mijn gevoel een beetje aan het verdwalen was wat betreft VolTalent. Ik had even geen idee welke richting ik op moest met dit concept dus op aanraden van mijn coach heb ik VolTalent even gelaten voor wat het was. Gewoon een tijdje niet mee bezig zijn, maar focus op ByMarij en ontwerpen. Wél plaatste ik een vacature voor een vrijwillige creatieveling. Wel of geen afstand tot de arbeidsmarkt, man/vrouw, jong/oud.. alle hulp was welkom!

Die vrijwilligers staan stand-by, want sinds kort zijn er tóch 2 talenten in mijn ‘creatieFabriek’ terecht gekomen met allebei hun eigen verhaal en redenen waarom ze niet kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Ze zijn allebei Vol Talent: 1 dag in de week helpen ze met vouwen, knippen & knuppen, maar ook gaan we handletteren (zie foto van de muurschildering onder aan deze blog) en denken ze mee over nog te ontwerpen producten die we kunnen gaan verkopen in de webshop. Oh en ze hebben een vision board gemaakt uiteraard 😉 Allemaal op een bescheiden tempo, want Good Things Take Time!

M’n moeder zal trots op me zijn, want van vroeger uit ben ik het type ‘ik wil dat NU’. Maar wijsheid komt met de jaren en al doende leert men.

Ik las hier een inspirerende tekst met nóg meer wijsheden om na te streven:

This is your life

Do what you love, and do it often

If you don’t like something, change it

If you don’t like your job, quit

If you don’t have enough time, stop watching tv

If you are looking for the love of your life, stop;

they will be waiting for you when you start doing things you love

Stop over analyzing, life is simple

All emotions are beautiful

When you eat, appreciate every last bite

Open your mind, arms and heart to new things and people,

we are united in our differences

Ask the next person you see what their passion is,

and share your inspiring dream with them

Travel often; getting lost will help you find yourself

Some opportunities only come once, seize them

Life is about the people you meet, and the things you create with them

So go out and start creating.

Life is short.

Live your dream and share your passion.

Hieronder een paar foto’s uit my life, doing mijn ding, creating met the people I love….

Wat is jouw passion? Laat het weten in de comments!

 

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment