Een Rugzak Vol Talent

 In ByMarij

Hurray!! Vandaag is m’n Birthday! 33 ben ik geworden.

Nu volgt er een sentimenteel verhaal over het afgelopen jaar en mijn doelen voor het komende levensjaar. Whaha, not. Of toch wel.

Wat ik ff wil zeggen is dat ik enorm heb genoten van het afgelopen jaar! Ik val nu even in herhaling, maar het is alweer een jaar geleden dat ik naar mijn baas (op het hoofdkantoor van Wibra) liep om mijn baan op te zeggen. Doodeng eigenlijk en als ik er op terugkijk dan denk ik ook “hóe dan?!”. Gelukkig heb ik geen milliseconde spijt gehad! Niet omdat het er zo vreselijk was, integendeel juist!! Ik heb er ontzettend veel geleerd en heb er de ruimte gekregen om mij te ontwikkelen tot een volwaardig artwork designer. Van daaruit ben ik ook begonnen met het ontwerpen van geboorte- en trouwkaarten. Zonder deze werkervaring was ik daar waarschijnlijk nooit mee begonnen.

Het mooie is dat ik helemaal geen creatieve opleiding heb gedaan. Ik heb namelijk een commerciële opleiding gedaan: TMO “Fashion Business School” heet het nu.. klinkt wel super interessant maar toen ik de opleiding deed was het nog “Hogeschool voor Modemanagement”. Klinkt nog steeds duur. En dat was het ook (sorry pap). Dat ik uiteindelijk op het hoofdkantoor van Wibra (discount textielsupermarkt) terecht kwam was niet écht heel stoer om op een verjaardag te vertellen maar mijn moeder was als jarenlange trouwe klant wél zeer trots, en ik had mij geen betere leerschool kunnen bedenken. Ik begon er als inkoopassistent (orders boeken, bewaken van levertijden, pasvorm checken  etc.) maar toen ik na 3 jaar aangaf dat ik ook wel wilde ontwerpen werd mij die mogelijkheid gegeven. Intern leerde ik het werken met de grafische programma’s en het maken van prints voor op – voornamelijk – kinderkleding. Ik had serieus de leukste baan ter wereld.

Maar toen kwam het gevoel dat er meer in mij zat dan eruit kwam. Ik weet nog dat een docent van TMO een keer over mij zei: “stille wateren hebben diepe gronden”. En daar kan ik mij nu stiekem wel een beetje in vinden. Mijn creativiteit kan ik nu combineren met mijn commerciële skills in het ondernemerschap en dit ga ik aanvullen met een maatschappelijke betrokkenheid.

Afgelopen maand was ik een beetje van de radar verdwenen, maar zat ik zeker niet stil!

Zo ging ik naar een beurs waar commerciële en maatschappelijke bedrijven samen kwamen. De mevrouw die mij tipte voor deze beurs zei dat je je creatief kon uit dossen om op die manier de aandacht te trekken. Dat liet ik mij uiteraard geen 2 keer zeggen hahaaaa!!!

COLLAGE tas

Ik kocht een wit t-shirt en met transfer papier plaatste ik de tekst “doelgroep: meiden met een rugzak” op de rug. De tas (rugzak) vond ik voor €3 bij de kringloop (#duuuurzaaaaam) en daar schilderde ik met textiel verf het logo van mijn nieuwe business op: Vol Talent.

Tadaaaaa…een tas Vol Talenten: gevoel voor kleur, haken, handletteren, fotografie, crafting, design, collages maken, schilderen, naaien & social media… vul maar aan.

De handgeletterde tekst “out of the box” nam ik met carbonpapier over op een kistje met handvat – eveneens gevonden bij de kringloop, voor maar €2 #Lucky Me – en graveerde dit met een brandpen in het hout. In het kistje deed ik een paar voorbeelden van geboorte- en trouwkaarten designed ByMarij, maar ook een paar voorbeelden van kraamcadeautjes gemaakt (niet allemaal door mij) n.a.v het geboortekaartje zoals klompjes, een paperbag, fotoalbum, poster en een stoeltje.

Mijn verhaal bij deze outfit was onder andere het geluk dat ik had ervaren bij het bedenken, maken, zoeken & vinden van al deze items! Én de vele uren die ik er aan had besteed! Uren die ik ook had kunnen besteden aan bijvoorbeeld televisie kijken, ondertussen scrollend langs Facebook berichten en Instagram accounts van mensen die online best een tof leven lijken te hebben…of gewoon zappend want “er is eigenlijk niks op, maar ik blijf toch kijken” of natuurlijk aan het lezen van een goed boek, maar soms moet je prioriteiten stellen. Ik noem maar wat & you get the point. Ik heb tijdens de beurs een paar hele goeie contacten gelegd (met mensen die ook graag out of the box denken) en de eerste afspraak staat voor deze week gepland!

Binnen Vol Talent wil ik de ruimte bieden om creativiteit te ontwikkelen en meiden – met een rugzak – trots te laten zijn op datgene wat ze met eigen handen hebben gemaakt en/of bedacht! Wat ik wel merk is dat wanneer je daar commercie aan koppelt door er geld voor te vragen er een ander business model aan hangt. Wat is mijn verdienmodel?? Hoe kun je op een ondernemende manier impact creëren? Vanavond vier ik geen verjaardagsfeestje maar ga ik naar een oriëntatietraining “sociaal ondernemen” waar dit soort zaken ter sprake komen. Daardoor kom ik hopelijk wéér een baby stapje dichter bij mijn doel. Wie weet heb ik dat dan op mijn 34e verjaardag eindelijk bereikt 😉

Leuk weetje: op mijn 30e verjaardag liet ik een tattoo zetten (zie foto boven deze post) die staat voor Geloof, Hoop & Liefde (“…deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde” 1 Korintiërs 13:13. Één van mijn favoriete bijbelteksten) Het bovenste gedeelte van de tattoo, het hartje, gebruik ik in het logo en staat in z’n totaliteit voor Liefdevol & Hoopvol Talent. Vind je het niet enig?!

Werd ik hier toch nog een klein beetje sentimenteel!

 

Liefs Marije

 

 

 

 

 

 

Recent Posts
Showing 9 comments
 • Yvette
  Reply

  Wat supergaaf zeg. Ik word hier zo blij van, heerlijk om jou en je mooie plannen die je aan het uitvoeren bent te volgen! Super inspirerend! Liefs, Yvette

  • Marije
   Reply

   Nou en ik word gelukkig van dit soort reacties Yvette, dankje!!!

 • Miriam Broeksema
  Reply

  Gefeliciteerd met je verjaardag! ?
  Wat heb je weer een leuk/inspirerend stuk geschreven. In je tas vol talenten kun je “bloggen” toevoegen! Veel succes met al het moois wat op je pad komt! Liefs!

  • Marij
   Reply

   Ah super lief Miriam!! En goede tip dat bloggen 🙂 XX

 • Martine
  Reply

  Wat tof weer Marije! En zo goed verwoord hoe je erin staat. Ik hoor het je letterlijk enthousiast vertellen. Wat een geluk voor die meiden vol talent straks!

  • Marij
   Reply

   Wat een super compliment, thanxxx!!! Ik leer het van de besten 😉

 • Erica
  Reply

  Wonderschoon project lijkt mij, Marij!
  Geniet ervan, veel succes! Xxx

  • Marij
   Reply

   Dankkk!!! Ik geniet er zeker van, jullie horen het wanneer de opening is 😉 XX

pingbacks / trackbacks
 • […] samenwerking kwam tot stand na een ontmoeting op de beursvloer, waar ik over schreef in deze blog. Een hele ochtend hebben we met een paar meiden in ontspannen setting zitten knippen, plakken & […]

Leave a Comment