Dream it – Wish it – Do it

 In ByMarij

In alle voorgaande blogs schreef ik over het proces van Idee naar het huidige concept van Vol Talent, mijn sociale onderneming. Het begon met een visionboard en stapje voor stapje kreeg het concept steeds meer vorm. Tijdens een Verwonderweekend (deel 1 en deel 2) maakte ik alle ideeën concreet en maakte ik ook een financieel plan.

Ik kan echter niet blijven wachten op één of ander startschot voordat ik het als een malle op een hollen kan gaan zetten! Nu alles uitgebreid op papier (en in mijn hoofd) staat is het tijd om over te gaan tot Actie.

Om te starten met Vol Talent heb ik o.a. een werkplek nodig. Dóódeng natuurlijk, want hoezo ga ik huur betalen terwijl ik deze week mijn laatste WW-uitkering gestort krijg!! Toch ga ik dat doen en verhuisde ik afgelopen zaterdag mijn Home Workspace (lees: bureau met troepjes in woonkamer) naar de Performance Factory :”een talentenfabriek met een hippe foodhal, kunst, cultuur, ambacht, ondernemerschap & sport”, aldus de website. En check ook even het tabblad ‘ondernemers’, want daar sta ik bij de B van ByMarij al te shinen Whoop Whoop. Zo tof!

Een werkplek nabij het centrum van Enschede zorgt natuurlijk voor véél meer zichtbaarheid, verbinding & samenwerking! Maar het is ook van belang dat we online goed zichtbaar zijn en dat het duidelijk is wat VolTalent inhoud. De website www.jebentvoltalent.nl mét webshop komt hoogst waarschijnlijk eind November online! Je kunt VolTalent al wel volgen op Facebook & Instagram.

Oké, dus Locatie CHECK. Website CHECK. Webshop CHECK. Enthousiasme CHECK. Maar om écht een vliegende start te kunnen maken heb ik méér nodig, en dat is natuurlijk GELD! Heel shit, maar ik heb het nu eenmaal nodig om dingen voor elkaar te krijgen en ik heb in de afgelopen 2 jaar wel geleerd dat je nooit dingen NIET moet doen vanwege gebrek aan geld (ligt eraan wat het is natuurlijk…haalbaarheid is ook een dingetje). Wie niet rijk is moet slim zijn, dus ben ik een mooie samenwerking aangegaan met Element X Customs, 2 jongens met de perfecte mix tussen tussen creativiteit en ondernemerschap. Met mijn achtergrond als kledingontwerper bij Wibra zie ik al een hele collectie voor mij: t-shirts, rompers, mutsjes… Made By (naam Talent).

Maar zover zijn we nog niet, want dat geld hè. En dus beginnen we eerst met 1 product: een linnen tas met opdruk! Deze opdruk maakte ik met de hand op papier en heb ik wat bijgewerkt op de computer. Met een zeefdruk (= met de hand, per stuk!) wordt mijn ontwerp vervolgens door Element X Customs op een linnen tas gedrukt. Echt hoe cool, je moet de filmpjes op hun website eens bekijken!

En hier komt mijn ondernemersgeest weer om de hoek kijken: deze tas wil ik graag aanbieden voor een vrijwillige bijdrage van minimaal €12,50. Vind je de tas meer waard (ik vind ‘m onbetaalbaar 😛 ) en/of draag je VolTalent een warm hart toe?! Je mag jouw bijdrage storten op NL 25 KNAB 0256 7787 28 t.n.v. VolTalent onder vermelding van je naam, postcode en huisnummer. Zodra de eerste +/- 100 tasjes zijn besteld dan worden ze door Studio Element X Customs gedrukt en krijg jij z.s.m. deze toffe tas thuis gestuurd! Of je mag ‘m komen ophalen bij ons in de Performance Factory, dan krijg je ook koffie 😉

Je kunt deze actie ook hier bekijken en – als je wilt graag – delen op Facebook!

Met jouw bijdrage kunnen wij deze samenwerking nog verder uitbreiden en vele mooie dingen maken zodat we ook steeds meer plekken kunnen bieden aan vrouwen (en wellicht mannen) met een rugzak Vol Talent!

Wanneer je meer informatie wilt over VolTalent, stuur dan een mailtje naar info@jebentvoltalent.nl dan vertel ik je er graag meer over!

Nog één ding: bij een volgende stap hoort ook een nieuw visionboard!! Deze maakte ik enkele weken geleden al toen er nog geen sprake was van deze samenwerking…

Wil jij ook een visionboard maken om jouw doelen voor het nieuwe jaar concreet en visueel te maken? Laat het weten, dan organiseer ik een workshop in de Performance Factory!

 

 

Recent Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment