ByMarij in Progress

 In ByMarij

Ik weet het nog goed, ik zat in de eerste klas op de middelbare school en we hadden scheikunde. Moleculen, brandstoffen en moeilijke formules hadden toen ook al niet mijn interesse dus ik was aan het beppen met wat klasgenoten. Het was in die tijd hip, ten minste, dat vond ik, om een zonnebril op je hoofd te dragen, gewoon voor de sier en 1 van mijn klasgenoten – op wie ik notabene ook nog een kleine crush had – merkte op dat ik met die bril op mijn hoofd een beetje flaporen had. “Oh, dat komt door de bril” zei ik. Toch haastte ik mij naar het toilet om dit met mijn eigen ogen te beoordelen. Ik haalde de zonnebril van mijn hoofd en verhip, de oren bleven in dezelfde positie staan!!! Mijn flaporen ‘fobie’ was begonnen.

Naast de flaporen kreeg ik ook een dikke benen ‘fobie’, lelijke knieën, dikke kont en oh ja ook nog een kromme tenen ‘fobie’.

Ik vroeg weleens aan vriendinnen of zij vonden dat ik dikke benen / lelijke knieën / dikke kont / kromme tenen en/of flaporen had, maar lief als ze waren ontkenden ze natuurlijk in alle toonaarden. Ik liet het er echter niet bij zitten en ging hard aan de slag om van die dikke kont en benen af te komen (na onderzoek bleek dat ik met mijn krantenwijk een correctie van tenen en/of flaporen niet zou kunnen financieren dus daar moest ik maar mee dealen).

Met alle apparaten die ik in de loop der tijd verzamelde kon ik een heuse ‘gym’ beginnen. Ik had een fitness matje, gewichtjes, elastiek, ik had zo’n buiktrainer ding voor op de grond, een hometrainer, een crosstrainer en een roeiapparaat. Als ik niet aan het bewegen was op 1 van de hiervoor genoemde apparaten dan keek ik naar Tell Sell en liet mij o.a. een band aansmeren die strakke buikspieren beloofde. Met dat ding was ik echter al snel kaar want het was teveel ge-smeer met de bijbehorende gel en het deed niet wat ‘ie beloofde.

Als klapper had ik mijn eigen stepbank. Zo’n aerobic step waar je op en af stapt, Low ór High Impact! Ik leende daarvoor videobanden van de bibliotheek met de titel ‘Body in Progress’ waarop Kelly (Jennifer Garth) uit Beverly Hills mij precies voordeed wat ik moest doen. Ja ecchtt!!! Mijn vader had zijn bedrijf aan huis en mijn slaapkamer gym zat daar precies boven. Het personeel moet zich wel hebben afgevraagd wat dat gebonk in combinatie met het kreunende stemgeluid van Kelly moest voorstellen?!

Na een paar maanden met Kelly kwam ik zowaar wat strakker in mijn vel te zitten. “Je had inderdaad wel een beetje een dikke kont” kreeg ik als compliment van mijn vriendinnen.

Dussss.. en bedankt!

Nu, jaren later sport ik nog steeds. Omdat ik het leuk vind en om fit & gezond te blijven. En ik heb nu zelf ook een voorbeeldfunctie natuurlijk 😉

 

Bovenstaande foto is vorig jaar in Oostenrijk genomen en deze zomer stonden we op een camping in Frankrijk. De vakantie gaf ruimte om eens uitgebreid stil te staan By Marij. Voor de tent bespraken mijn man en ik de gang van zaken en kwamen we al gauw op de financiën (uuuhh….nog een biertje? Liefje?).

Als iemand mij vraagt hoe het gaat met mijn ‘bedrijfje’ dan ben ik in eerste instantie geneigd om diegene voor z’n hoofd te meppen naar mijn nagenoeg lege bankrekening te kijken. Ik zou er haast weer een nieuwe fobie door ontwikkelen. Ja, ik verdien nog maar een fractie van wat ik in loondienst verdiende maar als ik kijk naar waar ik begon en waar ik nu sta, dan ben ik al zoveel gegroeid! Niet qua benen en kont gelukkig (alhoewel, de vakantie heeft ook zijn sporen nagelaten), maar qua persoon en ondernemer.  En dan ben ik trots op mijzelf. Maar goed, daar betaal je geen kar boodschappen mee dus wanneer mijn man de goed bedoelde opmerking maakt dat ik ‘altijd weer voor een baas kan gaan werken’ val ik bijna van m’n campingstoel. No Way Mister!! Ik zal jou (en alle aardige mensen die naar mijn bedrijfje vragen) eens laten zien dat ik dit kan Pressen!

Let’s get ByMarij in Shape.

Thuisgekomen begin ik aan een onlinetraining “snel meer klanten krijgen” en leer (opnieuw) dat ik Focus moet aanbrengen. De cursus is niet via Tell Sell aangekocht dus ik ga ervan uit dat de vrouw die mij vanaf het beeldscherm toespreekt hier wel degelijk verstand van heeft. Ik besluit haar wijsheden toe te passen:

Focus op één doelgroep, want niet iedereen is jouw ideale klant
Focus op één social mediakanaal en ga daar domineren
Focus op één aanbod, want je wilt niet alles kunnen. Of alles willen kunnen

En ik neem nog veel meer wijsheden tot me, maar ik moet (wéér) ergens mee beginnen. *Kleine zucht*.

Doelgroep is mij duidelijk want ik weet voor wie ik graag wil werken en op welke kanalen ik hen kan vinden. En ik doe mijn best om een heuse social media content strategie te ontwikkelen maar dat blijkt niet echt makkelijk merk ik. *Weer een zucht* én doorrrr….

Mijn aanbod is nog een beetje een ratjetoe en heeft alles behalve focus. Op mijn website vind je een portfolio die uiteenloopt van kaarten, interieurplannen, moodboards, technische tekeningen en logo’s. Dat leek mij in een eerder stadium wel wijs, want ik kan het allemaal dus why not show it all?

Daarnaast ben ik het met de vrouw eens dat mijn website niet echt een klantenmagneet is dus daar valt ook nog winst te behalen. Maar hoe wordt ‘ie dat wel? Daarvoor ga ik in gesprek met Geert van Online Media Koffer. Wat vindt hij van mijn website en waar ziet hij verbeterpunten? Wat kan ik zelf aanpassen en wat kunnen zij voor mij doen? De technische kant van een website is voor mij net zo oninteressant als een molecuul dus ik ben blij dat zij ook alle wijzigingen kunnen realiseren.

Ook bespreken we mijn nieuwe (aanbod) ideeën voor ByMarij en ik vraag Geerts advies om daar in combinatie met VolTalent online een samenhangend geheel van te maken. Die link is voor mij natuurlijk super logisch, maar dat wil ik ook duidelijk uitdragen naar mijn ideale klant.

Ik ben nog lang niet waar ik zijn moet, maar…een strakke kont & billen krijg je óók niet door op de bank te blijven zitten. Gelukkig heb ik lol aan de training op zich dus ik kreun zucht nog een keer en ga weer doorrrrr…Pressen die hap!

 

Wordt vervolgd!

 

Recent Posts
Comments

Leave a Comment