Authenticiteit

 In ByMarij

Laatst vertelde ik iemand over mijn idee om de geboortekaarten die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt in een webshop te plaatsten, waarop diegene reageerde met: “maar die markt is verzadigd, er zijn al zó veel aanbieders!!”.

Há! Maar dan heb je die van míj nog niet gezien, Pipo.

Ik geloof niet in concurrentie. Wél in Authenticiteit.

Een paar weken geleden had ik een bijeenkomst over dit onderwerp. Ik citeer: Als zelfstandig ondernemer is persoonlijke effectiviteit essentieel om succesvol te zijn en te blijven. Succesvolle mensen stralen vanuit hun innerlijke kracht uit wie ze zijn. Authenticiteit! Vanuit daar kunnen ze anderen aan zichzelf, hun missie, visie en organisatie verbinden. Hoe wordt en blijf je stralend succesvol? Dat begint bij krachtig Innerlijk Leiderschap! Jouw waarden, ambities en talenten zijn van groot belang voor jouw bedrijf. Hoe zet je deze nu in om succesvol te zijn? Durf jij leiderschap te nemen over jezelf en jouw bedrijf? 

De één kan dit zweverig vinden, een ander kan zich hier volledig in vinden. Ik dus.

Ik ben nog maar een jaar fulltime ondernemer, maar heb al wel gemerkt dat je veel kan bereiken door dicht bij jezelf te blijven. Het begint al in kleine dingen: ik heb er bijvoorbeeld een hekel aan om mij te moeten haasten dus ik begin mijn werkdag pas om 10:00. Dat geeft mij de tijd om de kids naar school te brengen en vervolgens thuis – alleen – in stilte – mijn ontbijt te nuttigen, uit mijn bijbel te lezen en te bidden. Een ander zou kunnen mediteren of de zonnegroet doen, dit is mijn manier en voor mij maakt het een wereld van verschil of ik dit wel of niet doe!

Nog iets: ik werk met potjes. Al het geld dat binnenkomt op mijn zakelijke rekening verdeel ik over meerdere potjes (rekeningen): btw, kosten, giften én 2 spaarrekeningen te weten pensioen en diversen. Oh en dan heb ik nog een aparte rekening voor Vol Talent want die inkomsten wil ik gescheiden houden van ByMarij. Maaarrr toen moest ik op zoek naar een accountant en ik vreesde dat ik dan mijn potjes systeem zou moeten opgeven want tja, niet heel praktisch en wat zal zo iemand wel niet denken van mij en mijn potjes?? Ik besloot echter om dicht bij mijzelf te blijven, mijn potjes systeem stevig te omarmen en een accountant te vinden die hier geen probleem van zou maken. Found it! (En zo raar is mijn potjes systeem niet, ik leerde het hier.)

Terug naar de reeds met geboortekaarten verzadigde markt.

Onder het motto ‘er kan nog meer bij’ zijn we druk bezig met het vullen van de webshop op de website van Vol Talent. Met trots presenteer ik de geboortekaarten – er komen nog meer bij – die je hier kunt bestellen!! (Let op, de webshop is nog in ontwikkeling dus bij vragen of onduidelijkheden kun je het beste even contact opnemen. We hopen per 1 juni helemaal ‘up and running’ te zijn). Alle kaarten zijn Designed By Marij en worden Prepared By The Best! Dat houd in dat de webshop wordt gerund door Talenten. In dit geval gaan de meeste credits naar Mirjam die de hele webshop heeft gevuld en de bestellingen gaat klaar maken (dus kom maar door met die bestellingen mensen 😉 ).

Mirjam is een soort van geschenk uit de hemel… bid en u zal gegeven worden, nou there she was! Vorig jaar november kreeg ik een berichtje van mijn tante: ‘elke keer als Vol Talent voorbij komt moet ik denken aan Mirjam. Het lukt haar psychisch niet om op de arbeidsmarkt mee te draaien, ze is heel creatief!! Heeft kunstacademie gedaan…het lijkt mij een top plek voor haar’.

In Februari kwam Mirjam kennis maken en in Maart kwam ze voor het eerst een hele dag. Sindsdien komt ze elke woensdag en neemt ze mij enorm veel werk uit handen door o.a. het vullen van de webshop. Nog veel belangrijker is dat Mirjam na een zware periode van 4 jaar nu haar talenten kan inzetten en zichtbaar geniet van wat ze aan het doen is. En ze is goed (+ pietje precies) in wat ze doet!

 

Vol Talent is een is een sociale onderneming met een maatschappelijke missie, maar ook met een verdienmodel en winstoogmerk om te kunnen blijven bestaan en te groeien om zo nog meer impact te kunnen creëren. Het is ook een Authentiek concept want het past ByMarij (mij dus), maar wordt ook gevormd door de talenten. Op dit moment is Mirjam het enige Talent dat hier werkzaam is, maar de ambitie is om in de toekomst een team van Talenten te kunnen vormen. De webshop met daarin o.a. de geboortekaarten is een middel waarmee wij als bedrijf maar ook als personen kunnen groeien!  Een gedeelte van de winst zal namelijk weer geïnvesteerd worden in de talenten in de vorm van opleiding/ coaching/ cursus etc. Uiteraard hebben we daar weer een apart potje voor 😉

Afgelopen week kreeg ik een superleuk mailtje van een enthousiaste Fan mét baby in buik: ‘…door een bestelling bij jou te plaatsen wil ik graag een bijdrage leveren aan Vol Talent’.

Ben jij ook een Fan mét baby in buik of ken je iemand die in blijde verwachting is:

Wat is er nou leuker dan een prachtig kaartje versturen als begin van een nieuw hoofdstuk? Met een geboortekaart van Vol Talent (Designed ByMarij, Prepared By The Best) zorgen we samen voor een feestje op de mat bij jullie familie en vrienden! Daarnaast zorg jij met jouw bestelling dat onze talenten kunnen ontdekken waar ze goed in zijn, zich daar onder begeleiding en/of coaching in kunnen ontwikkelen en weer vol zelfvertrouwen kunnen gaan schitteren! Ieder op haar eigen Authentieke manier.

 

 

 

Recent Posts

Leave a Comment